Valokuvatorstain tarkoitus on haastaa viikoittain kaikentasoiset valokuvaajat ottamaan kuvia, ja sitä kautta inspiroitumaan ympäröivästä maailmasta, näkemästään.

Blogin päämääränä on myös osaltaan auttaa osallistujia tutustumaan toisiin kuvaajiin linkkilistan kautta. Kommentointi ja yhteisöllisyys on toivottavaa. Joka torstai annetaan uusi aihe, inspis. Kuka tahansa voi ehdottaa uusia aiheita jättämällä viestin kommenttilootaan.

Valokuvatorstain sisarblogi on Runotorstai. Tästä löydät yhteystietomme.

Osallistuminen

Tarvitset kameran ja blogin, jolla voit julkaista kuvasi. Sen ei tarvitse olla erillinen valokuvablogi.

Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin Valokuvatorstai-blogiin. Staattinen linkki (tai permalinkki, tai pysyvä linkki) tarkoittaa siis linkkiä suoraan oikeaan postaukseen. Sen avulla kävijät löytävät oikeaan paikkaan myös sen jälkeen, kun olet jo julkaissut blogillasi jotain uutta. Saat useimmissa blogeissa linkin näkymään osoiterivillä joko klikkaamalla postauksen otsikkoa tai päivämäärää sen alapuolella.

Käytössämme on tällä hetkellä automaattinen linkkausjärjestelmä Mr. Linky. Mene sen haasteen kohdalle, johon haluat osallistua, ja kirjoita Mr. Linkyn laatikkoon tietosi seuraavalla tavalla.

1. Kirjoita blogisi nimi ylimmälle riville. Jos blogisi nimi on yli 25 merkkiä pitkä, lyhennä nimeä haluamallasi tavalla listausta varten. Mr. Linky ei hyväksy myöskään erikoismerkkejä (#,&,~,* jne.), tai blogin nimeä kokonaan isoilla kirjaimilla.
2. Kopioi osallistuvan postauksen tarkka osoite (permalinkki, pysyvä osoite; useimmissa blogeissa sen saa ilmestymään osoiteriville, kun klikkaa postauksen otsikkoa) alempaan laatikkoon. Tässä kohtaa tarvitaan tarkkuutta, siksi suositelemmekin että kopioit osoitteen hiirellä osoiteriviltä ja liität sen Linkyn laatikkoon.
3. Klikkaa "enteriä".

Huom: Firefoxin NoScriptin käyttäjät, sallikaa blenza.com.
Huom: Sinun ei tarvitse jättää Mr. Linkyn laatikon lisäksi merkintää Valokuvatorstain blogin kommentteihin. Kommentit ovat tarpeen silloin, kun Mr. Linky ei jostain syystä ole toiminnassa tai haluat muuten antaa palautetta.

 

Linkkisi ilmestyy hetken kuluttua mukaan osallistujien listalle. Valokuvatorstain moderaattorit käyvät listaa läpi säännöllisin väliajoin ja poistavat tarvittaessa asiattomuudet.

Jos kohtaat teknisiä ongelmia tai haluat kysyä jotain, voit  jättää viestin uusimman haasteen kommenttilaatikkoon tai ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

Anna luovuutesi lentää - tutustu kuitenkin sääntöihimme ennen kuin tulet mukaan. Säännöt löytyvät osallistumissäännöt-sivulta.

Mukavia kuvaushetkiä toivottaa Valokuvatorstain tiimi (Luke, Maria, Valpuri, Tuitu, Tuima).